Elkezdődött a 2019-es érettségi az iskolákban. A mai nap Magyar nyelv és Irodalom tantárgyból tették le tudásukat az érettségiző diákok.

Reggel 8 órakkor kezdődött az országos érettségi vizsga. A feladatok megoldására közép és emelt szinten is négy órájuk volt a tanulóknak. Többen számítottak Ady Endre költeményekre az érettségiben,mivel a 2019-es évet Ady emlékévvé nyilvánították, a költő halálának 100.évfordulója tiszteletére.

Többen még a becsengetés elött találgatták,hogy milyen feladtok lesznek, mások a jegyzetjeiket olvasták át még utoljára. Középszinten szövegértési és szövegalkotási feladatsort kellet kitölteniük, valamit egy műértelmező szöveget írni. Emelt szinten nyelv irodalmi műveltségi feladatsort is kaptak a többi mellé. Magyar után matematikával folytatódik holnap az érettségi. Az írásbeli vizsgák május 24.-éig tartanak, ezt követi a szóbeli Június 5 és 28 közt.

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Izgalmas és színes gyereknapi programokkal készülnek a nemzeti parkok

Extra szafari, kézműves foglalkozás, kenutúra a hazai nemzeti parkok igazgatóságok kínálatában, ugrálóvár,…

Nagyságrendet lép az ország elektromosautó-töltőben

2019.05.09. – Elindult a hálózat kiépítése, csütörtökön Nyíregyházán átadták azelső olyan elektromosautó-töltőállomást,…

Elszaporodtak a patkányok.

Patkány Balogunyomban.Foto: Prím M / mobil / Többén jelezték a képviselők és…

Te Is Szedd!

2019.02.25. 20:00                     …