230 településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

ORSZÁGOS – A héten 11 megye 230 településén lépnek fel a vérszívók ellen. Az elmúlt napok változékony időjárása befolyásolta a szúnyogok magatartását is, hiszen a viharos időjárást nyugalmi állapotban, kevés aktivitással vészelik át. A szeles, csapadékos időjárás miatt több területen el kellett halasztani a tervezett kezeléseket.

Felmelegedés hatására várható a vérszívók tömeges megjelenése, ezért a következő napokban folytatódik ellenük a központi védekezés. Pótolják a szakemberek az időjárás miatt elmaradt munkákat Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, illetve tovább zajlanak a beavatkozások a Tisza-tónál és Csongrád-Csanád megye folyóparti településein is. Megkezdődik a kifejlett szúnyogok elleni védekezés Baja és Mohács térségében, valamint a Csepel-sziget és környékének településein. Budapesten a szúnyoglárvák ellen biológiai módszerrel lépnek fel, csónakról és autóról juttatják ki a természetes fehérjetartalmú, folyadék halmazállapotú készítményt. Biológiai lárvagyérítés lesz Csongrád-Csanád megye vizeinél is, ott repülőről fognak granulátumot szórni.

A jelenlegi esős időszakban különösen sokat tehetünk az emberközeli életmódot folytató szúnyogfajok elterjedése ellen. Érdemes a ház körül kialakuló kisebb vizeket felszámolni, a csatornákat, árkokat megtisztítani, a vízgyűjtő edényeket hálóval lefedni, a virágcserepekben, vödrökben megálló vizet kiönteni.

A katasztrófavédelem weboldalán a lakosság – szúnyoggyérítés menüpontban érhető el a szúnyoggyérítés heti programja és annak térképes ábrázolása. 

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Már nem sokáig utazhatnak díjmentesen az egészségügyi, szociális és rendvédelmi dolgozók.

Június 14-ig utazhatnak ingyen az egészségügyben dolgozók a tömegközlekedésen.

2022-ben kezdetét veszi a MAVIR ZRt. nagyléptékű alállomás- és távvezetékfejlesztési projektje

A MAVIR ZRt. fejleszti alállomásait és távvezetékeit, hogy hozzájáruljon a hazai villamosenergia-rendszer zöldítéséhez. A tervezett beruházás hozzájárul új naperőművek hálózatba integrálásához. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya 15,410 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a fejlesztés megvalósításához a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) keretében. A Kormány Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének elfogadásáig a projektet a Nemzeti Helyreállítási Alapbólelő finanszírozza.

Jönnek a vármegyei hírlapok

Megkezdte a vidéki lapcsaládok étnevezését a Mediaworks Hungary Zrt. A kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítány központi cége a megyei hírlapokat a jövőben vármegyei hírlapokká alakítja át.

A MTÜ szerint nem titkos,hogy mennyibe kerül a tűzijáték idén

Az előzetes költségbecslés egy döntéselőkészítő dokumentum, amely jelen esetben már nem releváns.