3 csempész 27 migráns

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján az egyenruhások 2022. június 28-án, a délelőtti órákban, a 8627-es számú úton, Peresznye térségében állítottak meg egy lengyel forgalmi rendszámú tehergépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban a sofőrön kívül két ukrán utas utazott elől, míg a tehergépkocsi rakterében huszonhét, magát szír és afgán állampolgárnak mondó személy tartózkodott. A rendőri intézkedés során a szír és afgán utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az ukrán állampolgárságú férfiakkal szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Nyugdíjba vonult a kapitány

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy negyvenkét év hivatásos szolgálat után fejezte be rendőri pályafutását. A rendőrfőkapitányi feladatok ellátásával Magyarország belügyminisztere 2022. június 1-jével dr. Tánczi Tibor r. ezredest, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest bízta meg.

Halálos ejtőernyős-baleset történt Székesfehérvár közelében

Az 50 éves sérültet újraélesztették, de belehalt sérüléseibe

Hónapokig korlátozás lesz Sárváron

SÁRVÁR – Szerda hajnalban ittasan, vezetői engedély nélkül okozott balesetet egy férfi,…

A gyorshajtás balesethez vezet

Vas megye – A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a balesetek…