SZOMBATHELY – A pénzt a szombathelyi önkormányzatnak kéne beletenni a projektbe, de a városnak nincs pénze.

Hogyan áll a Szombathely-Balogunyom kerékpárút? – tette fel a kérdést a múlt heti szombathelyi közgyűlésen Czeglédy Csaba (Független) önkormányzati képviselő. 

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester válaszában arról beszélt, hogy kiírásra került a kivitelezés a közbeszerzése, a megvalósításhoz azonban kell Szombathelytől is 70 millió forint, amit a város nem fog tudni kifizetni.

Nemény lehetséges megoldásként arról beszélt, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz fordultak, de Hende Csabának (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselőjének nem sikerült kilobbizni az összeget. 

Azt is kérték, hogy a Modern Városok Programban bentmaradt pénzből hadd fizessék ki az önrészt, ám a város ehhez sem kapott engedélyt. 

You May Also Like

Wagner András nevét veszi fel a Csónakázótó sétánya

Wagner Andrásról nevezik el a Szombathelyi Csónakázótó sétányt 2023-tól.

Átadták az M80-as autóutat

Az ország egyik legnagyobb völgyhídjával épült meg az M80 újabb szakasza. A Duna Aszfalt kivitelezésében elkészült 19,4 kilométer hosszú, Körmendtől Vasszentmihályig tartó második szakasz átadásával már a teljes – a magyar-osztrák határ előtti rész kivételével – 27,2 kilométeres autóúton lehet közlekedni.

Június 1-től autóbuszos és vasúti utazásra is érvényesek a közlekedési bérletek Kőszeg és Szombathely között

Újdonságot vezet be a GYSEV Zrt. és a Volánbusz Zrt. a Vas…

Elbontják a meteorológiai állomást

Egy nagy gyáregység épül a sokáig kihasználatlan egykori honvédségi területre, Szombathely határában. Szerdára eltűnt az egykori meteorológiai állomás épülete és megkezdik a katonai gyakorlótér ledózerolását is. Megmutatjuk az egykori kiskertek még néhány napig álló kisházait, bungijait is.