A gyorshajtás balesethez vezet

Vas megye – A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a balesetek megelőzésére és a gyorshajtók kiszűrésére!

A Vas megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei visszatérő ellenőrzéseket végeznek a megye fokozottan balesetveszélyes útszakaszain. Az ilyen jellegű ellenőrzések célja, hogy a szabálytalanul közlekedőket kiszűrjék a forgalomból és ezáltal csökkentsék a bekövetkező balesetek számát.

A Főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába a 2022. július 1. és 2022. július 14. közötti időszakban összesen 86 közlekedési balesetről érkezett bejelentés, amelyek közül több eset oka a gyorshajtás, vagy a figyelmetlenség volt.

Július hónapban több sofőr is jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt a megye útjain. Egy autós a 88-as számú főúton, 90 km/h helyett 181 km/h sebességgel haladt. Egy gépkocsivezető a 84-es számú főúton, Borgáta térségében közlekedett 137 km/h sebességgel, egy másik pedig Kissomlyó térségében lépte túl jelentősen a megengedett legnagyobb sebességet, ő 157 km/h-val haladt. A szabálytalanul közlekedőkkel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak az egyenruhások.Egy sofőr lakott területen belül lépte túl jelentősen a megengedett sebességhatárt. Zsédeny belterületén 110 km/h sebességgel közlekedett. A jogsértésért az üzemben tartó közigazgatási bírságot kapott.

A nagyobb haladási sebesség jelentősen megnöveli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ilyen esetekben a többszörösére nő a féktávolság is. A balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!

A közlekedésrendészeti szakemberek a jövőben is rendszeresen végeznek sebességméréseket a fokozottan balesetveszélyes útszakaszokon!

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Nyugdíjba vonult a kapitány

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy negyvenkét év hivatásos szolgálat után fejezte be rendőri pályafutását. A rendőrfőkapitányi feladatok ellátásával Magyarország belügyminisztere 2022. június 1-jével dr. Tánczi Tibor r. ezredest, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest bízta meg.

3 csempész 27 migráns

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának…

Halálos ejtőernyős-baleset történt Székesfehérvár közelében

Az 50 éves sérültet újraélesztették, de belehalt sérüléseibe

Közlekedésrendészeti összefoglaló a megyéből

Két ittas sofőrrel, valamint egy vezetői engedély nélkül közlekedő sofőrrel szemben is intézkedtek a Vas megyei rendőrök az elmúlt 24 órában. Nyolc balesetnél is helyszíneltek az egyenruhások.