VAS MEGYE – Az ünnepek közeledtével ismét megjelent az a trükkös elkövetési módszer, amelynek lényege, hogy a csalók – valamely pénzintézet nevében – folyamatban lévő banki tranzakció ellenőrzésének ürügyével, telefonon keresztül lépnek kapcsolatba a kiszemelt áldozatukkal – olvasható a Vas megyei rendőrség közleményében.

Arra hivatkoznak, hogy a szükséges banki adatok, valamint bankkártyaadatok birtokában, illetve az általuk meghatározott alkalmazás letöltését követően, le tudják állítani a nem kívánt utalást.

A karácsonyi felkészülés időszakában is fontos az óvatosság! Kellő odafigyeléssel ezek a jogsértések is megelőzhetők!

  • Ne tévessze meg, ha banki tranzakció ellenőrzésére, letiltására hivatkozva keresik!
  • Szakítsa meg a vonalat és hívja bankjának központi telefonszámát!
  • Fontos tudni, hogy a pénzintézetek telefonon keresztül, e-mailben, sms-ben sosem kérnek az internetbanki bejelentkezéshez és az azonosításhoz szükséges jelszót, illetve PIN-kódot!
  • Legyen körültekintő, kezelje bizalmasan banki adatait!
  • Telefonos kérésre soha ne módosítsa banki limitbeállítását!
  • Az sms-ben kapott kódot ne adja meg senkinek!
  • A számítógépére, illetve a telefonjára idegen személy kérésére ne telepítsen semmilyen alkalmazást!

Amennyiben adatai mégis adathalász csalók kezébe kerültek, haladéktalanul jelezze azt pénzintézetének és értesítse a Rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

You May Also Like

Nyugdíjba vonult a kapitány

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy negyvenkét év hivatásos szolgálat után fejezte be rendőri pályafutását. A rendőrfőkapitányi feladatok ellátásával Magyarország belügyminisztere 2022. június 1-jével dr. Tánczi Tibor r. ezredest, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest bízta meg.

Felborult egy autó

A személyautó megcsúszott és a vezetője elvesztette az irányítását a jármű felett.…

Fokozott ellenőrzések a vasút biztonságáért

Ma reggeltől fokozott vasúti ellenőrzést végez a rendőrség. A Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált akcióban részt vevő szervek huszonnégy órán át végeznek fokozott ellenőrzést a vasút biztonságáért.