Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022 október 14-én 5 óra és 2022. október 15-én 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink nyolc anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Könnyű sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök a 86-os számú főúton, a Kisunyom és Balogunyom közötti útszakaszon. Egy püspökmolnári lakos személyautóval közlekedett Körmend felől Szombathely irányába, amikor haladása során a főút 70-es kilométerszelvényében nekiütközött az előtte haladó, rumi lakos által vezetett gépkocsinak. Az ütközés során a rumi járművezető megsérült.

Közlekedési baleset történt Szombathelyen, a Hunyadi János utcában. Egy szentpéterfai lakos közlekedett autójával a Károlyi Antal utcában, amikor haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a Hunyadi János utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy ott közlekedő kerékpárossal. A balesetben a biciklis könnyű sérüléseket szenvedett az elsődleges orvosi vélemény alapján. 

Mindkét eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Az egyenruhások egy ittas járművezetővel szemben is intézkedtek az elmúlt 24 órában. Egy helyi sofőrrel szemben Szombathelyen mutatott pozitív értéket az alkoholteszter. A járművezetőt további mintavételre előállították és vele szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy szelestei sofőrt igazoltattak az egyenruhások a 88-as számú főúton 2022. október 14-én. Az intézkedés során megállapították, hogy a személyautó vezetője nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért őt a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították és vele szemben – őrizetbe vétele mellett – engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult.