Folytatódik a „Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!” elnevezésű bűnmegelőzési programsorozat Vas megyében, melynek keretében 2022. augusztus 19-én, a Körmendi Napokon várják az érdeklődőket.

A Főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai, többek között bűnmegelőzési témájú totók kitöltésével, valamint ittas, bódult állapotot szimuláló szemüvegben végrehajtható vidám feladatokkal várják a vállalkozó szellemű gyermekeket és a felnőtteket. Munkatársaink ingyenes prevenciós kiadványokat adnak az érdeklődőknek, amelyekben többek között hasznos vagyonvédelmi tanácsok és a Rendőrség „Bike Safe” programja is szerepel.

A Főkapitányság munkatársai információs pontot is működtetnek az alábbiak szerint.

Időpont: 2022. augusztus 19-én 16.00 órától 20.00 óráig.
Helyszín: Körmendi Napok – a rendezvény területén felállított bűnmegelőzési sátor (Körmend).

Kérjük, hogy az áldozattá válás megelőzésének érdekében fogadják meg alábbi tanácsainkat!

  • Amikor nyaralni indulnak, ne felejtsék el becsukni az ablakokat, bezárni a bejárati- és a teraszajtót! Ha van a lakásban elektronikus riasztórendszer, mindenképpen aktiválják! Érdemes beszerezni programozható villanykapcsolót. A különféle időpontokban felkapcsolódó lámpa azt a benyomást keltheti, hogy valaki otthon tartózkodik.
  • Tájékoztassák szomszédjukat, hogy mennyi időre utaznak el! Kérjék meg, hogy figyeljen a lakásra, házra!
  • Amennyiben hosszabb időre hagyják el otthonukat, kérjék meg rokonukat, ismerősüket, hogy rendszeresen ürítse a postaládát! Ha kulcsot is tudnak neki adni, jó, ha naponta változtat a redőnyök állásán.
  • Nyaralás közben is ügyeljenek arra, hogy szállásuk ajtaját mindig zárják be! A szellőztetéssel is legyenek óvatosak! Ne hagyják kitárva a földszinti szoba ablakait, ha nem tartózkodnak a helyiségben!
  • A pihenés ideje alatt se tegyék értéktárgyaikat, irataikat ruházatuk, táskájuk külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezzék el! Táskájukat egyetlen pillanatra se hagyják őrizetlenül!
  • Strandoláskor se feledkezzenek meg a vagyonvédelmi szabályokról! Nem célszerű a strandra nagyobb mennyiségű készpénzt vinni, a feltűnő és értékes használati tárgyakat tanácsos otthon hagyni.
  • A fürdőhelyek nem vállalnak felelősséget az őrizetlenül hagyott értéktárgyakért, a táskára terített törölköző pedig nem védi meg az értékeket.  Amennyiben van értékmegőrző, feltétlenül vegyék igénybe!
  • Ne hagyjanak értéket a gépkocsiban, az autó nem biztonságos tárolóeszköz! Mindig zárják be a jármű ajtajait, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre hagyják el az autót!

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Nyugdíjba vonult a kapitány

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy negyvenkét év hivatásos szolgálat után fejezte be rendőri pályafutását. A rendőrfőkapitányi feladatok ellátásával Magyarország belügyminisztere 2022. június 1-jével dr. Tánczi Tibor r. ezredest, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest bízta meg.

Közlekedésrendészeti összefoglaló a megyéből

Két ittas sofőrrel, valamint egy vezetői engedély nélkül közlekedő sofőrrel szemben is intézkedtek a Vas megyei rendőrök az elmúlt 24 órában. Nyolc balesetnél is helyszíneltek az egyenruhások.

Sok a gyorshajtó a vasi utakon

VAS MEGYE – Vas megye útjain is fokozott figyelmet kapott az elmúlt…