Kőszeg – A három hónapig tartó vágányzár ideje alatt több munkafolyamatot is sikeresen elvégzett a kivitelező. Megvalósult a vasúti pálya felújítása a teljes, 18 km-es szakaszon, emellett átépítették Kőszeg állomás vágányhálózatát. Hét megállóhelyen és Kőszeg állomáson elkészült az új magasperon, valamint a korszerű és energiatakarékos LED-es térvilágítás.

A vonal teljes felújítása a következő időszakban is folytatódik: 2022 első negyedév végéig kihelyezik a megállóhelyekre és Kőszeg állomásra az új peronbútorokat, esőbeállókat és a korszerű vizuális utastájékoztató kijelzőket, ezeken kívül megvalósul Kőszeg állomáson a közös autóbuszos – vasúti átszállási lehetőség.

Szintén a következő munkafázisban épülnek meg a fedett, B+R kerékpártárolók, emellett a megállóhelyek és Kőszeg állomás környezete is megújul.

A folytatódó munkák idejére – ideiglenesen – a régi peronbútorzatot (padokat és szemeteseket) helyezik vissza Kőszeg állomáson és a többi hét megállóhelyen.

A GYSEV Zrt. kéri az utasokat, hogy a balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében a peronokat csak kijelölt útvonalon közelítsék meg.

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Eladta a sokak szerint legkényelmesebb ülésű vasúti kocsijait a GYSEV

A közelmúltban lezárult egy hároméves folyamat: a GYSEV Zrt. az elmúlt hetekben egy csomagban eladta 46, úgynevezett Schlieren típusú személyszállító kocsiját. Helyüket Vas megyében is a korszerű FLIRT motorvonatok vették át.

Fokozott ellenőrzések a vasút biztonságáért

Ma reggeltől fokozott vasúti ellenőrzést végez a rendőrség. A Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált akcióban részt vevő szervek huszonnégy órán át végeznek fokozott ellenőrzést a vasút biztonságáért.

ETCS vonatbefolyásoló rendszert épít ki a GYSEV a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalon

Jeladó balíz a pálya közepén Fotó: Prím M. Biztonságosabbá válik a vasúti…