Patkány Balogunyomban.
Foto: Prím M / mobil /

Többén jelezték a képviselők és a hivatal fele is Balogunyomban,hogy elszaporodtak a patkányok. Egy képviselő arról is beszámolt lapunknak,hogy a 3. Generáció nől fel kertjében,és a boltban kapható rágcsáló irtó szertől nem döglenek,hanem híznak a kártevők.
Egy EU rendelet szerint le kellett csökkenteni a hatóanyag tartalmat ezekben a mérgekben ,így nem olyan hatásosak. A képviselőnek hivatalos rágcsálóírtót kellet hívni 50 000 forintért,és még nem is számoltuk a boltokban elköltött több 10 000 ft rol.
A lakosság most aláírást gyűjt,hogy segítsen a hivatal az ügy és a baj megoldásában, de ehhez még a képviselő- testület döntése kell.  Ha a hivatal nem tud segíteni akkor a helyi ANTSZ intézethez fordul a lakosság,hogy nyújtson ebben segítséget.
Az irtás csak úgy hatásos ha nem csak magunk,hanem szomszédunk is irtja a rágcsálókat. A patkányok több betegséget is terjeszthetnek és a hazákba is bemehetnek,bár még nem tudunk Balogunyomba ilyen esetről. 

2 comments
  1. Sajnálattal veszem tudomásul , hogy semmit nem tudtunk arról hogy a lakosság most aláírást gyűjt, hogy segítsen a hivatal az ügy és a baj megoldásában. Mihozzánk az aláírásgyűjtő nem jött de egeret és patkányokkal találkoztunk ,főleg aratás után . Jó lenne ha nem csak aratás utáni buli lenne hanem a haszonból bekéne segíteni az önkormányzatnak . A Dózsa György utca a pályázati pénzből megszépült de a mezőgazdasági gépek hamar tönkre fogják tenni . Kérek mindenkit óvjuk és védjük otthonainkat . Nem azt mondom , hogy nem kell arra közlekedni ,de normálisan , tisztelet a kivétel aki nem hajt mint a meszes , egyúttal engedjék meg hogy javasoljam a Dózsa Gy. utca 30 km tábla kihelyezését . Tisztelettel Tóth Tibor Balogunyom lakos .

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Izgalmas és színes gyereknapi programokkal készülnek a nemzeti parkok

Extra szafari, kézműves foglalkozás, kenutúra a hazai nemzeti parkok igazgatóságok kínálatában, ugrálóvár,…

Nagyságrendet lép az ország elektromosautó-töltőben

2019.05.09. – Elindult a hálózat kiépítése, csütörtökön Nyíregyházán átadták azelső olyan elektromosautó-töltőállomást,…

Te Is Szedd!

2019.02.25. 20:00                     …

Előbb kezdődött meg a nyári betakarítás a földeken

Országosan is megkezdődött az aratás, az extrém meleg időjárás különös figyelmet igényel a gazdálkodóktól – közölte Nagy István agrárminiszter.