A madarak lecsaptak a 45 méteres magasságban lebegő szerkezetre, ami ettől lezuhant.

SZOMBATHELY – Az aranyvasárnapi forgalomról készített volna összeállítás a 112 press Szombathely határában, a bevásárlóközpontoknál. A repülést az előírások szerint felszállás előtt bejelentették a HungaroControl-nál.

Ezúttal azonban a tervezettnél lényegesen rövidebb lett a repülés, köszönhetően egy galambcsapatnak, amelynek legalább egy tagja nekirepült a quadrocopternek. A szerkezet 45 méteres magasságból 72 km/h-val zuhant le és összetörött.

Videó: 112 Press

Már sok éve használnak drónt fényképezéshez, ez volt az első alkalom, hogy madárral ütközött a quadrocopter. Olyan már korábban is előfordult, hogy madárcsapat kezdett körözni a fényképező szerkezet körül, de ilyenkor magasabbra emelkedtek a drónnal és elhagyták a területet. Erre most sajnos nem volt idő. Arról nincs információ, hogy a galamb megsérült-e az ütközésnél. A lezuhanás környezetében nem találtak erre utaló jelet. Az esettől függetlenül reméljük, hogy egy kisebb ütéssel megúszta a madár.  

You May Also Like

Wagner András nevét veszi fel a Csónakázótó sétánya

Wagner Andrásról nevezik el a Szombathelyi Csónakázótó sétányt 2023-tól.

Elbontják a meteorológiai állomást

Egy nagy gyáregység épül a sokáig kihasználatlan egykori honvédségi területre, Szombathely határában. Szerdára eltűnt az egykori meteorológiai állomás épülete és megkezdik a katonai gyakorlótér ledózerolását is. Megmutatjuk az egykori kiskertek még néhány napig álló kisházait, bungijait is.

Leadható a használt sütőolaj minden Szombathelyi óvodánál

SZOMBATHELY – A szombathelyi Gazdag Erzsi Óvodánál számolt be Németh Ákos, Szombathely…