Illusztráció

Na hát igen! Régen is voltak gondok a telefonközponttal,nem hogy most a modern korban. A Szombathelyi víztorony körül nagy problémája van 2200 embernek. 

A víztorony felújítása végett le kellett szerelni az átjátszóállomást a Telenornak, a környéken ezért akadozik a szolgáltatás. Mire kiderült a hiba sajnos sokan inkább készüléket cseréltek,hogy abban van a hiba. 

Nyár közepe óta akadozik a Szolgáltatás Szombathelyen a víztorony körül. Az oka a felújítás végett leszerelt átjátszóállomás. Most már egyértelmű a hiba oka,de sajnos sokáig ezt sem lehetett tudni. – A készülék hibájára gyanakodtunk –  panaszkodik a Rákóczi utcában élő Kovács Rezsőné. – A családban mindenki Telenoros, amikor először jelentkezett a hiba a készülék idős korára gyanakodtunk. Csere után sajnos gond volt az újakkal is. Egyszer azt vettem észre,hogy halk lett,a beszélgetéseket nem halottam,időnként pedig meg is hiúsultak- folytatja.

A készülékcsere után elvitték a telefont a szolgáltatóhoz a hiba megállapítása végett. Azt javasolták neki,hogy cserélje ki a SIM kártyát. Továbbra sem oldódott meg a probléma. 
Felmerült bennünk  a kérdés,hogy nem tűnt fel,hogy otthon sem működik a készülék?
Kovács Rezsőné nyugdíjas,így otthonról telefonon szokott ügyeket intézni. Sokáig nem is lehetett tudni,hogy a víztorony munkáinak köze lehet ehhez. Időközben kiderült, a szomszédoknál is fen áll a hiba aki a Telenornál van. 


Egy sokadik hibabejelentés után aztán a Telenor is rájött,hogy a víztorony munkálatai végett van a hálózat kiesés az adott területen. A Telenor 2019 Október eleje óta egy bázisállomást működtet a víztorony tövében, de sajnos ez sem mindig nyújt  megfelelő szolgáltatást. – Néha teljes térerőt mutat a készülékem, de sajnos ugyan úgy halk, vagy elérhetetlen a beszélgető fél. Mindez 2019-ben egy megyeszékhely belvárosában elég kellemetlen, arról nem beszélve, hogy egy esetleges segélyhívásnál is problémát okozhat, ha nem lehet telefonálni, mert nem jön létre a vonal, vagy a telefonon beszélő felek egyszerűen nem értik egymást – mondja Kovács Rezsőné.Azt, hogy mikor kerülhet pont az ügy végére egy végleges állomás telepítésével, nem tudtuk meg, azt azonban igen, hogy a megkapott engedélyek tükrében a Telenor a leszerelt berendezéseit csak egy, a korábbinál alacsonyabb pozícióba helyezheti majd vissza. A probléma nagyjából 2200 embert érint, legalábbis eddig, mert úgy tudjuk, hogy többen szolgáltatóváltáson gondolkodnak.

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Elbontják a meteorológiai állomást

Egy nagy gyáregység épül a sokáig kihasználatlan egykori honvédségi területre, Szombathely határában. Szerdára eltűnt az egykori meteorológiai állomás épülete és megkezdik a katonai gyakorlótér ledózerolását is. Megmutatjuk az egykori kiskertek még néhány napig álló kisházait, bungijait is.

Wagner András nevét veszi fel a Csónakázótó sétánya

Wagner Andrásról nevezik el a Szombathelyi Csónakázótó sétányt 2023-tól.

Leadható a használt sütőolaj minden Szombathelyi óvodánál

SZOMBATHELY – A szombathelyi Gazdag Erzsi Óvodánál számolt be Németh Ákos, Szombathely…