Rácz Károly gazdaságában járt az agrárminiszter, muraközi lovakat, magyartarkát és sertéseket láthatott Jákon. Szakmai megbeszélésekre is sort kerítettek.

JÁKSaját szememmel győződhettem meg róla, hogy a legfőbb célunk közös: a versenyképesség, a termelékenység, a fenntarthatóság, és a környezettudatosság összehangolása – értékelte a jáki látogatását Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán. Kiemelte, hogy Rácz Károly gazdaságában a család minden tagja a vállalkozásban dolgozik, az állataik számára az összes takarmányt saját maguk termelik meg. – Egy-egy ilyen találkozás mindig motivál és megerősíti a hitem abban, hogy közösen még eredményesebbé tudjuk tenni a magyar agráriumot – méltatta a Rácz család munkáját a tárcavezető.
– Valamikor a rendszerváltozás idején szerintem ilyen gazdaságokat képzeltünk el – mondta el V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a látogatás után. Szakmai kérdések megvitatására is sort kerítettek – mondta el a házigazda, Rácz Károly.

A jáki gazdaság bejárása után az Őrségi Nemzeti Park igazgatójával és a Magyartarka Tenyésztők Egyesület tagjaival megbeszélést tartottak a veszélyeztetett haszonállat-fajták szerepéről, fenntartásuk jelentőségéről.
Fotó: Pelsőczy Csaba


Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Fekete és keserű ízű, ehetetlen a dió

Fekete dió a fán. Fotó : Prím M.  Fekete és keserű ízű,ehetetlen…

Péter és Pál napját követően kezdődhet idén is az aratás

Az őszi vetésű szántóföldi növények aratása az átlagos éveknek megfelelően június végén…

Egyedülálló dokumentáció készül a jáki templomról

2019.08.08.                       …

Becsengettek! Megnehezült az iskolatáska

Megkezdődött a tanév a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában Jákon. Az…