Járdajavításnak indult

BUDAPEST – A II. kerületben az Alsó Törökvész úton a garázsok elött megsülyedt a kockakő. Ezt a lakosság bejelentette,időközben elérte a sülyedés a járdát is. Az útjavítók megkezdték a helyreállítás elötti bontási munkákat és itt már látható volt,hogy nem csak sülyedésről van szó. A további feltárás során barlang került elő, melyet önkéntes barlangászok feltártak, és berekrült az Országos Barlangnyilvántartásba.

A II. kerület alatt hosszan kanyarognak az ismert és a még feltáratlan barlangi járatok. Jelenleg több mint száz kisebb-nagyobb barlangot tartanak számon.
A most megtalált barlang, amit a kutatók a helyszín alapján Törökvész
úti barlangnak neveztek el,
szintén a hévíz által kialakított járatokhoz kapcsolódhat – tájékoztatta lapunkat a II. Kerületért Emlékéremmel kitüntetett Adamkó Péter barlangkutató, a József-hegyi-barlang egyik felfedezője.
– Amellett, hogy vizsgálni kell, merre folytatódhat a járat, elsődleges cél most, hogy a törött csatornabekötést mielőbb kijavítsák, megelőzve azt, hogy a koszos víz tovább szennyezze a föld alatti környezetet. Elmondta azt is, hogy a kataszteri számmal már rendelkező hasadékbarlang kutatását a II. kerületben is számos barlangot feltáró dr. Leél-Őssy Szabolcs geológus és barlangkutató vezetésével folytatják

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Táncra magyar!

A Magyar Honvédség szervezésében megvalósuló hagyományőrző produkció idén nyáron öt alkalommal lesz látható a Sándor-palota előtti Szent György téren.