Jönnek a vármegyei hírlapok

ORSZÁGOS – Megkezdte a vidéki lapcsaládok étnevezését a Mediaworks Hungary Zrt. A kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítány központi cége a megyei hírlapokat a jövőben vármegyei hírlapokká alakítja át.

Az átnevezéssel az Alaptörvény 11. módosításához alkalmazkodnak, mely szerint a megyéket átnevezik vármegyékre. A Mediaworks a hvg360 információi szerint már hozzákezdett az új címek levédéséhez, és védjegyoltalmat kértek többek közt a Heves, Fejér és Békés Vármegyei Hírlap nevére.

A Mediaworks portfóliójában számos vidéki napilap szerepel, ezek közül van olyan, amelynek a címében szerepel a megye szó. A cég ezeket is átnevezi, így ezek mostantól vármegyére változnak – olvasható a blikk.hu oldalán.

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

230 településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Elindult az országos szúnyogok elleni védekezés.

Már nem sokáig utazhatnak díjmentesen az egészségügyi, szociális és rendvédelmi dolgozók.

Június 14-ig utazhatnak ingyen az egészségügyben dolgozók a tömegközlekedésen.

2022-ben kezdetét veszi a MAVIR ZRt. nagyléptékű alállomás- és távvezetékfejlesztési projektje

A MAVIR ZRt. fejleszti alállomásait és távvezetékeit, hogy hozzájáruljon a hazai villamosenergia-rendszer zöldítéséhez. A tervezett beruházás hozzájárul új naperőművek hálózatba integrálásához. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya 15,410 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a fejlesztés megvalósításához a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) keretében. A Kormány Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének elfogadásáig a projektet a Nemzeti Helyreállítási Alapbólelő finanszírozza.

A MTÜ szerint nem titkos,hogy mennyibe kerül a tűzijáték idén

Az előzetes költségbecslés egy döntéselőkészítő dokumentum, amely jelen esetben már nem releváns.