Katalizártolvajok rendőrkézen

VAS MEGYE – Az elmúlt hetekben több bejelentés is érkezett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába arról, hogy parkoló gépkocsikból kivágták és eltulajdonították a katalizátort. A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelet el az ügyben ismeretlen tettessel szemben.

A szombathelyi nyomozók látókörébe két huszonegy és egy huszonöt éves szombathelyi fiatal került. Az eljárás során a beszerzett adatok, információk és vallomások alapján megállapították, hogy a három férfi jellemzően az éjszakai órákban, lakótelepi vagy külterületi parkolókban leállított gépkocsikat szemelt ki. A három elkövető két kerékpárral közlekedett a helyszínek között és a náluk lévő kézi szerszámokkal összesen hat gépkocsi katalizátorát tulajdonították el, vagy kísérelték meg eltulajdonítani.

Az elkövetőket a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Mindhárom férfival szemben – őrizetbe vételük mellett – dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Június 1-től autóbuszos és vasúti utazásra is érvényesek a közlekedési bérletek Kőszeg és Szombathely között

Újdonságot vezet be a GYSEV Zrt. és a Volánbusz Zrt. a Vas…

Wagner András nevét veszi fel a Csónakázótó sétánya

Wagner Andrásról nevezik el a Szombathelyi Csónakázótó sétányt 2023-tól.

Megkezdődhet a kivitelezés – megújul a települési csapadékvíz-elvezetési rendszer

SZENTGOTTHÁRD – Még tavaly nyújtott be pályázatot az önkormányzat a Települési környezetvédelmi…

Élmények, ízek, kincsek címmel tartottak magyar-szlovén konferenciát Szentgotthárdon

A tanácskozás fő témája a határon átnyúló régió turizmusának fejlesztése volt.