A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a Főkapitányság Felderítő Osztályával együttműködve, 2022. november 15-én elfogták azt a 34 éves Vas megyei férfit, aki a rendelkezésre álló adatok alapján több, mint 30 alkalommal lopott, vagy kísérelt meg ellopni katalizátorokat Szombathelyen és környékén.

Az eljárás során beszerzett információk alapján a Vas megyei férfi 2022 márciusától kezdődően, jellemzően Szombathely nagyobb lakótelepein található parkolókból, a város peremterületeiből, valamint a közeli településekről több mint 30 esetben tulajdonított el – különösen régi típusú autókról – katalizátorokat oly módon, hogy azokat a járművek kipufogórendszeréből kivágta.

A nyomozás során elvégzett kutatások eredményeként a gyanúsított férfi tartózkodási helyén több, a bűncselekmény elkövetéséből származó tárgy – így katalizátorok is – került lefoglalásra.

A férfit a szombathelyi nyomozók 24 rendbeli lopás bűntett, 6 rendbeli lopás vétség, valamint 2 rendbeli lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.