Közlekedésrendészeti összefoglaló a megyéből


VAS MEGYE –

A rendőrök Szombathelyen, a Dolgozók útján igazoltattak egy gépkocsivezetőt. Az intézkedés során megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A járőrök a 26 éves járművezetőt előállították és vele szemben – őrizetbe vétele mellett – engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Egy 28 éves gépjárművezetőt állítottak meg az egyenruhások Szombathelyen, az Esze Tamás utcában. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a férfi szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt, ezért őt további mintavételre előállították. Az autóssal szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

A 87-es számú főút 37-es kilométerszelvényében igazoltattak egy autóst a kőszegi rendőrök, akivel szemben felmerült a gyanú, hogy szeszes italt fogyasztott elindulása előtt. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A helyszíni intézkedés során a járőrök megállapították továbbá, hogy a 61 éves férfi eltiltás hatálya alatt vezette gépkocsiját. A sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Kőszegi Rendőrkapitányságon.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. augusztus 16-án 5 óra és 2022. augusztus 17-én 5 óra közötti időben egy, súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink nyolc, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

A Vas megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Nyugdíjba vonult a kapitány

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy negyvenkét év hivatásos szolgálat után fejezte be rendőri pályafutását. A rendőrfőkapitányi feladatok ellátásával Magyarország belügyminisztere 2022. június 1-jével dr. Tánczi Tibor r. ezredest, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest bízta meg.

Sok a gyorshajtó a vasi utakon

VAS MEGYE – Vas megye útjain is fokozott figyelmet kapott az elmúlt…

Bűnmegelőzési információs pont Körmenden

Folytatódik a „Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!” elnevezésű bűnmegelőzési programsorozat Vas megyében, melynek…