A főtáblán öt vasi gárda érdekelt, míg a többiek a megyei sorozat első fordulóját vívják.

Vas megye – A Magyar Kupa országos főtábláján az első két fordulóban az NB I.-es és az NB II.es klubok még nem vesznek részt – így az első körben 128 csapat lesz érdekelt, a másodikban pedig 64. Az első forduló mérkőzéseit szombaton és vasárnap rendezik meg. Egymeccses párharcok várnak a csapatokra. Amennyiben a rendes játéki dő döntetlennel zárul, akkor következik a 2×15 perces hosszabbítás. Majd ha szükséges, akkor a büntetőpárbaj. Öt Vas megyei csapat verekedte fel magát a főtáblára, mindegyikükre nehéz mérkőzés vár – a Körmend VSE és a Táplán például NB III.-as ellenfelet kapott.

MOL Magyar Kupa 1. forduló, a vasi csapatok menetrendje, szombat, 16.30: Tutitextil-Körmend VSE (II.)– Credobus Mosonmagyaróvár (NB III.), Technoroll Teskánd KSE (I.)–Sárvár FC (I.), Haladás VSE-Zanati SE (I.)–SZABI Qualit Ménfőcsanak (I.).

Vasárnap, 16.30: Tanakajd TC (II.)–Balatonalmádi SE (I.), Táplán SE (I.)–Tatabányai SC (NB III.). – Szerintem a vasi csapatok közül nekünk jutott a legerősebb ellenfél – fogalmazott Kutasi Tibor, a Körmend VSE edzője. – A Mosonmagyaróvár tavaly hajszállal csúszott csak le a feljutásról, és vélhetően idén is az NB II.-be jutás a célja. Nem mi lépünk pályára esélyesként, de nem is félünk ellenfelünktől. A felkészülésünk jól alakult, és a nyáron sikerült megerősítenünk a keretünket. Felszabadult futballt várok a srácoktól – és remélem, hogy sok néző lesz kíváncsi a mérkőzésre.

– Ellenfelünk komolyan veszi a meccset, a sporttelepünket már korábban bejárta egy kisebb tatabányai delegáció – jelezte Borbás János, a Táplán játékos-edzője. – Erős riválist fogadunk, nem mi vagyunk az esélyesek. De nekünk is jó csapatunk van – a tavalyi bajnokcsapat gerince együtt maradt, és próbáltunk erősíteni a nyáron. Az biztos, hogy nem feltartott kezekkel lépünk pályára! Ráadásul búcsú lesz Táplánban, sok nézőt várunk. A vasi sorozat, a Halmosi Zoltán Vas Megyei Magyar
Kupa is elrajtol – szombaton és vasárnap is pályára lépnek a csapatok. Döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú gárda jut tovább.

Megyei Magyar Kupa, 1. forduló, szombat, 18.00: Berki (III.)–Felsőcsatár (II.), Kondorfa (III.)–Bajánsenye (II.), Pankasz (III.)–Szentgotthárd (I.), Rábagyarmat (III.)–Rönök (III.), Oszkó-Győrvár (III.)– Rum (II.), Boba (III.)–Jánosháza (I.), Keléd (III.)–Alsóújlak (II.), Kenyeri (III.)–Uraiújfalu (II.), Ikervár (III.)–Pecöl-Kenéz-Megyehíd (II.), Szergény (III.)–Mersevát (II.), Balogunyom (III.)–Lukácsháza (I.), Bucsu (III.)–Bük (I.), Nárai (III.)–Kőszeg (I.), Kemenesmagasi (III.)–Celldömölk (I.), Gyöngyösfalu (III.)–Gyöngyöshermán-Szentkirály (II.), Perenye (III.)–Szentpéterfa (II.), Kőszegfalva (III.)–Király SE (I.), Nemeskocs (III.)–Kemenesalja (II.), Nemeskolta (III.)–Csákánydoroszló (II.).

Vasárnap, 15.00: Torony (III.)–Spari (II.), Acsád-Meszlen (III.)–Vasszécseny (II.), Gersekarát (III.)–Nádasd (II.), Rábasömjén (III.)–Gencsapáti (II.), Simaság (III.)–Bozsok (II.), Hegyhát-Sótony (III.)– Sitke (II.), Kőszegszerdahelyi (III.)–Cák (III.), Izsákfa (III.)– Újperint (II.)

Vasárnap, 18.00: Szakonyfalu (III.)–Szarvaskend (II.), Gasztony (III.)–Telekes (II.), Magyarlak (III.)–Őriszentpéter (II.), Magyarszecsőd (III.)–Egyházasrádóc (I.), Nagyrákos (III.)–Rábatótfalu (II.), Máriaújfalu (III.)–Körmendi (I.), Söpte (II.)–Vép (I.), Rábahídvég (III.)–Vasvár (I.), Sorkifalud (III.)–Honvéd Sé (II.), Jákfa (III.)–Rábapaty (I.), Ostffyasszonyfa (III.)–Répcelak (I.), Ölbő (III.)–Szeleste-Pósfa (II.), Bő (III.)–Csepreg (II.), Mesteri (III.)–Gérce (II.).

You May Also Like

Szépen szerepeltek a Vas megyei erős emberek az országos versenyen

Kifejezetten remekül szerepeltek a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület versenyzői, illetve a körmendi sportolók…

Hamarosan sportolhatunk

2018.10.04.                       …

Hazai pályán győztünk.

Balogunyom-Rábatótfalu. Jobbról Szén Péter üldözi a labdát.Fotó: Prím M. ( mobil) Balogunyom-Rábatótfalu…

SZOMBATHELYI SPORTLIGET FEJLESZTÉSE

„A szombathelyi Sportliget fejlesztése” című európai uniós finanszírozású projekt keretében akivitelezési munkák…