SZOMBATHELY – A szombathelyi Gazdag Erzsi Óvodánál számolt be Németh Ákos, Szombathely MJV fenntartható fejlődésért és klímapolitikáért felelős tanácsnoka a városvezetés legújabb intézkedéséről a hulladékgazdálkodás területén Molnár Anikó óvodavezető részvételével. Elhangzott: a szombathelyi önkormányzat által fenntartott 18 óvoda mindegyike csatlakozott a használt sütőolaj összegyűjtése céljából indított kezdeményezéshez, amely hasznos és különösen fontos élővizeink védelmében. A résztvevő óvodák listája és a pontos leadási szabályzat a Zöldhullám Szombathely weboldalon megtekinthető, ahol többek között arról is szerepel tájékoztató, hogy miként hasznosul a lakosság által termelt, majd leadott használt sütőolaj.

Németh Ákos tanácsnok köszönetet mondott az óvodák vezetőinek és dolgozóinak, hogy gördülékenyen, széles körű összefogás segítségével sikerült nekik az intézményekben egy gyakorlatias és biztonságos rendszert kidolgozni.
 

Fotó: Bonyhádi Zoltán

A leadott hulladék elszállítását és hasznosítását a Biotrans Kft. végzi. A cégnek jelenleg 1000 partnere van, 25 gépjárművel járják az országot és nagyságrendileg 900.000 kg hulladékot szállítanak minden hónapban a biogáz üzemekbe. Komoly referenciákkal, értékes tapasztalatokkal, nagy kapacitással rendelkező vállalat, amely elkötelezett az ökobarát társadalom és gazdaság mellett.

Fotó: Bonyhádi Zoltán
Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Elbontják a meteorológiai állomást

Egy nagy gyáregység épül a sokáig kihasználatlan egykori honvédségi területre, Szombathely határában. Szerdára eltűnt az egykori meteorológiai állomás épülete és megkezdik a katonai gyakorlótér ledózerolását is. Megmutatjuk az egykori kiskertek még néhány napig álló kisházait, bungijait is.

Wagner András nevét veszi fel a Csónakázótó sétánya

Wagner Andrásról nevezik el a Szombathelyi Csónakázótó sétányt 2023-tól.

Kevesebb és drágább is lehet a méz idén

Idén sincsenek könnyű helyzetben a hazai méhészek, a tavaszi fagy ugyanis megtizedelte a virágzó növényeket, az akác például nagy mértékben károsodott.

Kerékpárút építés

2018.11.18. 21:00                     …