Nem kis riadalmat okozott vasárnap hajnalban, amikor Szombathelyen az egyik lakótelep több házában is leállt a fűtés. 

SZOMBATHELY – A lakók a csövekből hangos csattogást hallottak, majd a víz bugyogását és ezután nem sokkal kihűltek a radiátorok. A távhőszolgáltató szakemberei dolgoznak a hiba elhárításán. 

Kora reggel állt le a fűtés Szombathely oladi városrészében, ahol a radiátorok pillanatok alatt kihűltek. A javításon kora reggel óta dolgoznak a távhőszolgáltató szakemberei. Több száz lakás maradt egyik pillanatról a másikra fűtés nélkül, ráadásul a hajnali hőmérséklet odakint -5 fok alatt volt. A lakók furcsa zajokra ébredtek. 

„Reggel kezdődött öt óra körül, arra ébredtem, a radiátorokban nagyon csurgott a víz és utána már nem volt fűtés, amikor felkeltünk hamarosan” – számolt be egy lakos, Vargáné Németh Helga.

Volt ahol délben már csak 15 fok volt a lakásban. A szolgáltató illetékesét nem értük el, így nem tudtuk meg, hogy a munkálatokkal mikorra végeznek. Délelőtt a lakások egy részében már sikerült helyreállítani a fűtést, de még sok család várta a meleget.

„Beteg vagyok, nem érzem jól magam, nem szeretnék megfázni, meg hát kisgyermekes családok is laknak itt a földszinten, azoknak sem mindegy gondolom, hogy fürdetik a gyerekeket a hideg lakásban” – mondta Molnár Istvánné.

„A fiam érdeklődött, de nem tudott semmit sem mondani, de nem tudott mit mondani, csak annyit, hogy valahol már langyosak a radiátorok, de nálunk nem” – tette hozzá Román Erzsébet.

Délután négy órakor a Kodály Zoltán és a Nagy László utcában lakók továbbra is arra panaszkodtak, hogy náluk még mindig hidegek a radiátorok.

You May Also Like

Wagner András nevét veszi fel a Csónakázótó sétánya

Wagner Andrásról nevezik el a Szombathelyi Csónakázótó sétányt 2023-tól.

Elbontják a meteorológiai állomást

Egy nagy gyáregység épül a sokáig kihasználatlan egykori honvédségi területre, Szombathely határában. Szerdára eltűnt az egykori meteorológiai állomás épülete és megkezdik a katonai gyakorlótér ledózerolását is. Megmutatjuk az egykori kiskertek még néhány napig álló kisházait, bungijait is.

Leadható a használt sütőolaj minden Szombathelyi óvodánál

SZOMBATHELY – A szombathelyi Gazdag Erzsi Óvodánál számolt be Németh Ákos, Szombathely…