SZOMBATHELY-BALOGUNYOM – Szép számmal jelentek meg a kellemes őszi időben az újságíró kollégák a Petőfi-telepnél összehívott sajtótájékoztatónál. Horváth Attila Szombathelyi képviselő a nagyforgalmú főútmellet elmondta, a Szombathely-Balogunyom közötti szakasz 2866 méter, ebből Szombathelyé 2308, Balogunyomé 558 méter,ami már megépült.

A pályázat (a TOP-6.4.1-15-SH1-2019-00004) elvileg fedezné is a költségeket (226 + 60 millió), csakhogy időközben a GYSEV is építkezett a vasúti átjárónál, ami a szombathelyi szakaszra esik, így valamiért (újratervezés, átvezetés stb.) Szombathely költségei 70 millió forinttal emelkedtek.

Erre viszont nincsen pénze a városnak,mivel iparűzési adó elvonások,ingyenparkolás és még egy 2017-ben elkövetett szabálytalanság végett is fizetnie kell az önkormányzatnak.(120.000.000 ft)
Arra kéri a városvezetés Hende Csebát,hogy lobbizon a kormánynál és teremtse elő a 70 milliót , bár a képviselő úrnak 2020 júliusában volt egy olyan kijelentése,hogy neki mint térségi képviselőnek nem kötelessége,hogy pénzt szerezzen Szombathelynek. Ha nem tudja Hende Csaba előteremteni a pénz, akkor majd „Czeglédy Csaba elintézi ezt április után” , csak akkor várni kell még erre. A beruházás addíg nem kezdődik el míg nincsen meg a hiányzó összeg.

Fotó: Szombathely.hu

Szinre lép a másik polgármester

Tarsoly Alfonz Balogunyom polgármestere némiképpen máshogyan látja a dolgokat mint Horváth Attila.
Egyrészt nem érti,hogy Ő mint polgármester miért nem kapott meghívót erre a tájékoztatóra ( ugye ez van mikor a médiát kilöki a polgármester az ismerősei közül és nem tudok kicsit sem segíteni neki . a szerk.) , valamint miért nem kereste meg a városvezetés a településvezetést, esetleg a kerékpáros egyesületet.

A település vezetője szerint nem olyan sok pénz 70 millió forint, majd talán nem minden célzástól mentesen azt mondja, hogy amikor Balogunyom pénzügyi bajban volt, akkor ő lemondott a polgármesteri tiszteletdíjából, és így tett az egész testület. Ezután a két politikus vitázik egy darabig, hogy hogyan és miként alakult ki a jelenlegi helyzet, majd enyhül a feszültség, és abban maradnak, hogy keresik a megoldást. Annál is inkább, mert ha a határidőn belül nem épül meg az egész út, akkor Balogunyomnak, mely közben megépítette a maga szakaszát, vissza kell fizetnie a pénzt.

You May Also Like

Elindul a kerékpárút építése

Balogunyom – Négy évvel ezelőtt Mohos Géza 3000-nél több aláírást gyűjtőt össze a Szombathely-Balogunyom…

Kerékpárút építés

2018.11.18. 21:00                     …

Útfelújítás

Elkezdődött a Kossuth Lajos utca felújítása. A felújítást a Stabag ZRT Általános…

Wagner András nevét veszi fel a Csónakázótó sétánya

Wagner Andrásról nevezik el a Szombathelyi Csónakázótó sétányt 2023-tól.