2018.11.23. 19:00   Szerző: Prím M. Fotó: advent.szombathely.hu


Megnyitott a Szombathelyi Advent Szombathelyen. Hende Csaba beszédében úgy fogalmazott,hogy közeledik az advent az elcsendesülés időszaka. Az adveti vásár egy remek hely családoknak,ismerős9knek találkozni, beszélgetni enni inni egy jót. Szombathely biztonságos város,így nem eshet meg a Berlini eset, de eszünkbe kell hogy jusson.

Puskás Tivadar Polgármester beszédében kiemelte,hogy advend a fény várása. 1991 óta rendeznek adventi vásárt a városban,2000-res évektől kiegészül kultúrális műsorral, majd 2006-tól egyedüli kezdeményezés volt Szombathelyen az adventi koszorún a gyertyagyújtás. Idén a polgármesteri hivatel rendezi meg az adventi forgatagot a városban, melyben jótékonykodni is tudunk. Az adventi bögre ára 500 FT/db ebbő 150 FT a Rumi Gyermekotthont támogatja,továbbá egyéni felajánlásokat is kapott az önkormányzat,hogy hozzájárulnak a gyermekotthon javára. 42 árus és új látványelemekkel várják a vendégeket,turistákat.

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Leadható a használt sütőolaj minden Szombathelyi óvodánál

SZOMBATHELY – A szombathelyi Gazdag Erzsi Óvodánál számolt be Németh Ákos, Szombathely…

Wagner András nevét veszi fel a Csónakázótó sétánya

Wagner Andrásról nevezik el a Szombathelyi Csónakázótó sétányt 2023-tól.

Elbontják a meteorológiai állomást

Egy nagy gyáregység épül a sokáig kihasználatlan egykori honvédségi területre, Szombathely határában. Szerdára eltűnt az egykori meteorológiai állomás épülete és megkezdik a katonai gyakorlótér ledózerolását is. Megmutatjuk az egykori kiskertek még néhány napig álló kisházait, bungijait is.

Kevesebb és drágább is lehet a méz idén

Idén sincsenek könnyű helyzetben a hazai méhészek, a tavaszi fagy ugyanis megtizedelte a virágzó növényeket, az akác például nagy mértékben károsodott.