A Vas megyei rendőrök az elmúlt 24 órában egy enesei, egy pápai, egy csonkahegyháti, egy kelédi, valamint egy kőszegi sofőrrel szemben intézkedtek, akik úgy ltek a volán mögé, hogy nem rendelkeztek vezetői engedéllyel. Velük szemben engedély nélküli vezetés miatt indult szabálysértési eljárást indítottak az illetékes rendőrkapitányságokon.

A pápai sofőrt a 86-os számú főúton vonták intézkedés alá az egyenruhások. Az igazoltatás során megállapították, hogy a gépkocsivezetőt a Veszprémi Járásbíróság eltiltotta a vezetéstől. Az általa vezetett autón nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, továbbá azt már korábban kivonták a forgalomból. A rendőrök a 30 éves sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre is előállították. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, míg a további szabályszegések elkövetése miatt szabálysértési eljárást indítottak.

A Vas megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.