A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. november 2-án 5 óra és 2022. november 3-án 5 óra közötti időben egy, súlyos és kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. A rendőrség négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2022. november 2-án, a délutáni órákban, Szombathelyen. Egy helyi lakos személygépkocsival közlekedett a Szent Gellért utcában a Körmendi út irányába. Haladása során az utak körforgalmú kereszteződéséből kihaladva elsodort egy, a kerékpárját a gyalogátkelőhelyen áttoló gyalogost, aki az úttestre esett és súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Egy szintén helyi lakos személyautóval közlekedett 2022. november 2-án, Szombathely belterületén. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott az Engels Frigyes utca és a Rohonci út kereszteződésébe, ahol összeütközött egy, az Engels Frigyes utca irányába a kerékpárúton közlekedő kerékpárossal. A balesetben a biciklis férfi könnyebben megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Egy helyi sofőr közlekedett a 86-os számú főúton személygépkocsijával és a hozzá kapcsolt pótkocsival, Egyházasrádóc térségében. Kanyarodása során későn észlelt egy, a járműszerelvényt már előző gépkocsit és összeütköztek. A balesetben hárman könnyű sérülést szenvedtek. A helyszíni intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a járműszerelvény vezetője nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért előállították és vele szemben – őrizetbe vétele mellett – engedély nélküli vezetés szabálysértés, valamint egyéb szabálysértések elkövetése miatt eljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság.

Az őszi-téli időszak tudatos felkészülést igényel a közlekedés minden résztvevőjétől. A hőmérséklet csökkenésével, a hajnali fagyok beköszöntével az útviszonyok és a látási viszonyok is megváltoznak. Komoly veszélyforrásnak számít a látótávolság csökkenése és a csúszásveszély, ezért kérjük, hogy megfelelően felkészített járművekkel vegyenek részt a közúti forgalomban!