Pályázik az ország a 2036-os olimpiára

A 2024-es, a 2028-as és a 2032-es ötkarikás játékoknak már megvan a rendezője és számítások szerint a 2036-os olimpiát egy európai ország rendezheti meg, így  Magyarország erre nyújtja majd be pályázatát.

Gyulay Zsolt, a MOB megválasztott elnöke elmondta, hogy

Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy erre beadja a pályázatát.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati évi rendes közgyűlésén 40 igen, egy nem szavazat és egy tartózkodás mellett módosították a szervezet alapszabályát.

Hozzátette: a delegáló szervezetek köre kibővül, ezentúl nem kizárólag a sportszövetségek jogosultak tagokat küldeni, hanem az olimpiai mozgalomban jelentős szerepet betöltő egyéb szervezetek, például a Magyar Edzők Társasága és a Magyar Sportújságírók Szövetsége is.
    
Gyulay kitért arra is, hogy a sportszövetségek mostantól több tag delegálására lesznek jogosultak: a legutóbbi öt nyári vagy téli olimpiai játékokon érmet nyert szövetségek három főt, a IV-VI. helyezést szerzők két főt, a többi szövetség egy főt delegálhat. Gyulay elmondta, hogy a külön nemzetközi szövetséggel nem rendelkező szövetségek (pl. vízilabda, szörf) visszakapják delegálási jogukat, így minden olimpiai sportág képviselete biztosítva lesz a tagságban. A sportolói bizottság az eddigi kettő helyett három fővel képviseltetheti magát a közgyűlésben.

MOB Életműdíjat vehetett át a világbajnok, olimpiai ezüstérmes tőrvívó, Kamuti Jenő, a szervezet korábbi főtitkára és a májusban 80. születésnapját ünneplő, kétszeres olimpiai bajnok, később sportdiplomata Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke. Mindketten a Nemzet Sportolói.

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Országos hatáskörű közlekedésszervezőként megalakult a Nemzeti Közlekedési Központ

Országos hatáskörű közlekedésszervezőként megalakult a Nemzeti Közlekedési Központ – közölte a Technológiai és Ipari Minisztériumhoz (TIM) pénteken .

2022-ben kezdetét veszi a MAVIR ZRt. nagyléptékű alállomás- és távvezetékfejlesztési projektje

A MAVIR ZRt. fejleszti alállomásait és távvezetékeit, hogy hozzájáruljon a hazai villamosenergia-rendszer zöldítéséhez. A tervezett beruházás hozzájárul új naperőművek hálózatba integrálásához. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya 15,410 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a fejlesztés megvalósításához a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) keretében. A Kormány Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének elfogadásáig a projektet a Nemzeti Helyreállítási Alapbólelő finanszírozza.

10 évig titkos a tűzijáték árát

MAGYARORSZÁG – Európa legnagyobb tűzijátékával készül a kormány az államalapítás ünnepére, augusztus…

Spóroljanak a tűzoltók is

Körlevélben szólították fel a tűzoltóságokat, hogy spóroljanak, ahogy csak tudnak – mondta…