Sok a gyorshajtó a vasi utakon


VAS MEGYE – Vas megye útjain is fokozott figyelmet kapott az elmúlt héten a sebesség-ellenőrzés.

A „ROADPOL Speed” elnevezésű, európai szintű ellenőrzés során a Vas megyei rendőrök is fokozott sebesség-ellenőrzést hajtottak végre a megye útjain 2022. augusztus második hetében. Az ellenőrzés célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a szabálytalanul közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrése.

Az ellenőrzés ideje alatt munkatársaink összesen 603 esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt. A rendőrök 87 alkalommal meg is állították a szabályszegőket. Közülük 42 járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, míg 45 sofőrrel szemben eljárást kezdeményeztek. Megállítás nélküli ellenőrzés során pedig összesen 516 esetben rögzítettek gyorshajtást az egyenruhások, ezekben az esetekben az üzemben tartó közigazgatási bírságra számíthat. 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon.

… hogy mindenki hazaérjen!

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Nyugdíjba vonult a kapitány

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy negyvenkét év hivatásos szolgálat után fejezte be rendőri pályafutását. A rendőrfőkapitányi feladatok ellátásával Magyarország belügyminisztere 2022. június 1-jével dr. Tánczi Tibor r. ezredest, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest bízta meg.

Közlekedésrendészeti összefoglaló a megyéből

Két ittas sofőrrel, valamint egy vezetői engedély nélkül közlekedő sofőrrel szemben is intézkedtek a Vas megyei rendőrök az elmúlt 24 órában. Nyolc balesetnél is helyszíneltek az egyenruhások.

Bűnmegelőzési információs pont Körmenden

Folytatódik a „Házhoz megyünk! Biztonságban Magyarországon!” elnevezésű bűnmegelőzési programsorozat Vas megyében, melynek…