Vas megye- Az egyenruhások 2022. október 16-án, az esti órákban Szombathelyen, a Gagarin utcában igazoltattak egy 21 éves járművezetőt. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi egy, forgalomból kivont gépkocsival közlekedett, valamint vezetői engedéllyel sem rendelkezett. Megállapították továbbá, hogy a férfit a Tapolcai Rendőrkapitányság körözi, mivel a részére kiszabott pénzbírságot nem fizette be, azt közérdekű munkával nem váltotta meg, ezért a Veszprémi Járásbíróság elzárásra változtatta át. A Vas megyei sofőrt a rendőrök elfogták, szabálysértési őrizetbe vették és vele szemben engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek.

A járőrök három ittas sofőrrel szemben is intézkedtek az elmúlt 24 órában. Egy helyi gépkocsivezetőt, valamint egy orosz állampolgárságú sofőrt Szombathelyen igazoltattak, míg egy szentgotthárdi autóst a 7454-es számú úton állítottak meg. A helyszíni intézkedések során alkalmazott alkoholteszterek pozitív értékei, valamint a további mintavételek alapján a három sofőrrel szemben – vezetői engedélyük elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 16-án 5 óra és 2022. október 17-én 5 óra közötti időben három, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.