Spóroljanak a tűzoltók is
Photo by Pixabay on Pexels.com

Körlevélben szólították fel a tűzoltóságokat, hogy spóroljanak, ahogy csak tudnak – mondta az ATV híradójának Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetnek elnöke.

A levél szerint elmaradnak a gyakorlatok, helyette egy nagy megyei gyakorlatot fognak tartani havonta egyszer, nem lesznek különböző szintű ellenőrzések, leginkább a megyei szintűek, és csökkenteni kell a kocsifutásokat is. A szerelést többször gyakorolhatják, a tűzoltást azonban nem.

A szakszervezet javasolta, hogy minden tűzoltóság kapjon ezer literes tartályt üzemanyag tárolására, szerintük ez ugyanolyan jó szolgálatot tenne, mint a mezőgazdasági vállalkozásoknál. A cikk megjegyzi, hogy július 30-a óta piaci áron kell tankolniuk a tűzoltóknak is, emiatt az önkéntes tűzoltóságok kerülhetnek nehezebb helyzetbe.

Már megtörtént, hogy egy önkéntes tűzoltó egyesület nem vállalta el az oltást egy erdőtűznél használatos járművel, mert nem fizették ki a tankolást – írja az ATV honlapja

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Pályázik az ország a 2036-os olimpiára

Közgyűlést tartott szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság, ahol szóba került a 2036-os olimpia megrendezésének lehetősége.

Országos hatáskörű közlekedésszervezőként megalakult a Nemzeti Közlekedési Központ

Országos hatáskörű közlekedésszervezőként megalakult a Nemzeti Közlekedési Központ – közölte a Technológiai és Ipari Minisztériumhoz (TIM) pénteken .

2022-ben kezdetét veszi a MAVIR ZRt. nagyléptékű alállomás- és távvezetékfejlesztési projektje

A MAVIR ZRt. fejleszti alállomásait és távvezetékeit, hogy hozzájáruljon a hazai villamosenergia-rendszer zöldítéséhez. A tervezett beruházás hozzájárul új naperőművek hálózatba integrálásához. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya 15,410 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a fejlesztés megvalósításához a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) keretében. A Kormány Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének elfogadásáig a projektet a Nemzeti Helyreállítási Alapbólelő finanszírozza.

10 évig titkos a tűzijáték árát

MAGYARORSZÁG – Európa legnagyobb tűzijátékával készül a kormány az államalapítás ünnepére, augusztus…