Szentpéterfa – 2021 október 16-án nyolc település rendszerbeállító és minősítő, míg további tizenegy település nemzeti újraminősítő gyakorlatára kerül sor három helyszínen (Szentpéterfa, Ostffyasszonyfa, Körmend). A gyakorlaton az MH 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj állománya is részt vesz. A gyakorlat a megnyitóval és az eskütétellel veszi kezdetét 09.00 órakor és annak értékelésével zárul 13.00 órakor. Ezzel egy időben Szentpéterfán kerül aláírásra a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság együttműködési megállapodása is.
A települési mentőcsoportoknak a helyszíneken egy feltételezett káreseményen alapuló vízkárelhárítási feladatokat kell végrehajtaniuk. Ennek alapján veszélyes fák eltávolításában, vízelvezető árok tisztításban, ideiglenes védmű építésben, kimenekítésben, ideiglenes megtámasztásban kell együttműködniük. Ezen eseményekben való közreműködésükkel öt
évre nemzeti minősítést szerezhetnek.


A rendezvény időpontja: 2021. október 16. 09.00 óra
Helyszíne: Szentpéterfa (IKSZT Művelődési Ház és Könyvtár)

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Átadták az M80-as autóutat

Az ország egyik legnagyobb völgyhídjával épült meg az M80 újabb szakasza. A Duna Aszfalt kivitelezésében elkészült 19,4 kilométer hosszú, Körmendtől Vasszentmihályig tartó második szakasz átadásával már a teljes – a magyar-osztrák határ előtti rész kivételével – 27,2 kilométeres autóúton lehet közlekedni.

Június 1-től autóbuszos és vasúti utazásra is érvényesek a közlekedési bérletek Kőszeg és Szombathely között

Újdonságot vezet be a GYSEV Zrt. és a Volánbusz Zrt. a Vas…

Wagner András nevét veszi fel a Csónakázótó sétánya

Wagner Andrásról nevezik el a Szombathelyi Csónakázótó sétányt 2023-tól.