Szentpéterfa – Állampolgári bejelentés alapján a szombathelyi egyenruhások 2021. augusztus 26-án, 8 óra 40 perc körüli időben a 8711-es számú úton, Szentpéterfán állítottak meg két szerb gépjárművet. A személyautót és a tehergépjárművet is szerb állampolgár vezette. A gépkocsikból több személy elfutott a rendőri intézkedést megelőzően, közülük hat személyt a Pinka patak melletti erdős területen, hat személyt pedig a 8711-es számú út mellett és Szentpéterfán fogtak el a rendőrök, több személyt pedig továbbra is keresnek. Az elfogott személyek afgán állampolgárnak mondták magukat, azonban a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Mindkét sofőrrel szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

You May Also Like

Nyugdíjba vonult a kapitány

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy negyvenkét év hivatásos szolgálat után fejezte be rendőri pályafutását. A rendőrfőkapitányi feladatok ellátásával Magyarország belügyminisztere 2022. június 1-jével dr. Tánczi Tibor r. ezredest, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest bízta meg.

Felborult egy autó

A személyautó megcsúszott és a vezetője elvesztette az irányítását a jármű felett.…

Árokba borult egy autó Celldömölknél

Tetejével az árokba borult egy gépkocsi a Celldömölköt és Kemenesszentmártont összekötő út…