SZOMBATHELY – A Volánbusz ZRT. országosan 3,4 milliárd FT értékben ruházott be új szóló Credobus Inovell 12 típusú autóbuszokra. Az októberig beszerzett buszokból öt darab érkezett Vas megyébe.


Az öt autóbusz a következő vonalakon lesznek láthatóak:
– Szombathely-Nagykanizsa
– Szombathely-Zalaegerszeg
– Szombathely-Vasvár
– Újkér-Kőszeg-Szombathely
– Szombathely-Bükfürdő
– Vasvár-Gersekarát

Az autóbuszok beszerzésével tovább fiatalodott a megye járműállománya.


Németh Tamás a Volánbusz ZRT szolgáltatásfejlesztési és projektigazgatója elmondta, hogy az autóbuszok 73 fő egyidejű szállítására alkalmassak, légkondícionáltak,kamerarendszerrel és fedélzeti utastájékoztató rendszerrel felszereltek. A buszok normálpadlós kivitelűek, így a hosszabb utaknál elengedhetetlen poggyásztér is utasaok rendelkezésére áll. Az ultrakönnyű kivitelnek köszönhetően 15%-os üzemanyag-megtakarítás is elérhető a hagyományos kialakítású autóbuszokhoz képest.

Korszerű autóbusz a 86-os főúton. Fotó: Prim M.

Hende Csaba Országgyűlési képviselő elmondta,hogy újabb fejlesztésnek örülhetünk a megyében. Azt is kiemelte beszédében,hogy a korszerűség mellet a buszok környezetkímélőek is. Évente akár 600 000 kg szén-dioxiddal kevesebb kibocsájtás is elérhető velük.

V.Németh Zsolt Országgyűlési képviselő azt is megjegyezte,hogy az ország fejlődése a közöségi közlekedésben is kimutatható. Beszédében azt is elmondta,hogy a rövidetávú autóbuszos közlekedés verhetetlen a kötöttpályás közlekedéssel szemben.

Busa Csaba a Volánbusz ZRT forgalmi régióvezetője beszédében elmondta,hogy a társaság számára nagyon fontos a járműállomány fejleszése,aminek eredménye,hogy immáron harmadjára tartanak átadót Vas megyében. A most bemutatott korszerű és kényelmes buszokkal a helyközi, szóló autóbusz állomány 12%-a megújult .

You May Also Like

Átadták az M80-as autóutat

Az ország egyik legnagyobb völgyhídjával épült meg az M80 újabb szakasza. A Duna Aszfalt kivitelezésében elkészült 19,4 kilométer hosszú, Körmendtől Vasszentmihályig tartó második szakasz átadásával már a teljes – a magyar-osztrák határ előtti rész kivételével – 27,2 kilométeres autóúton lehet közlekedni.

Útfelújítás

Elkezdődött a Kossuth Lajos utca felújítása. A felújítást a Stabag ZRT Általános…