Új létesítmény segítheti a közlekedést

KÖRMEND – Új Mérnökségi Telep épül Körmenden, az M80 autóút Körmend-Rábafüzes országhatár közötti 2×1 sávos szakaszhoz kapcsolódóan, a mérnöki felügyeleti és műszaki ellenőri feladatokat pedig az UTIBER Közúti Beruházó Kft. láthatja el. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az európai közbeszerzési értesítőben tette közzé a nyertest.

A telepen összesen 12 040 négyzetméternyi alapterületen kétszintes iroda és szociális épület, valamint műhely, garázs, raktárak és sótároló épül. A létesítményben a szükséges közmű kiépítéseket is elvégzik.

Ezen túl a mérnökség belterületén utakat építenek hídmérleggel, valamint bekötőutat és külső parkolót hoznak létre a telephelyhez. Kiépítik a telepen kívüli és belüli szennyvízcsatorna-hálózatot valamint a mérnökséghez szükséges közműveket is. A projektben felújítják a már meglévő benzinkút bekötőútját is.

A tervezéstől a telep használatba vételéig szólnak az ellenőrzési feladatok

Az UTIBER Kft. feladata, hogy a fent részletezett kivitelezés során elősegítse és ellenőrizze a vonatkozó jogszabályok, hatósági előírások, szabványok, szerződések és a kivitelezési dokumentáció betartását, beleértve a kiviteli tervek jóváhagyatását is a Megbízóval. Felügyeli a teljes eljárást, a projekt pénzügyi és időbeli teljesítését.

A beruházás befejeztével az UTIBER ellenőrzi a megvalósulási tervek, dokumentációk, valamint a vízjogi üzemeltetési engedélyezésre benyújtandó tervdokumentációt

A műszaki átadás-átvételi eljárást sikeres lefolytatását követően pedig közreműködik a használatba vételi eljárásban.

Az M80 autóút közel 29 kilométeres, két ütemben megvalósuló Körmend és Rábafüzes közötti szakaszát 2021 októberében adták át a forgalomnak. Itt épült meg Magyarország egyik leghosszabb, 575 méteres viaduktja, a vasszentmihályi völgyhíd.

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Fákat döntött, Tetőt szaggatott a vihar a megyében

Károkat okozott a vihar a megyében

Nyugdíjba vonult a kapitány

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy negyvenkét év hivatásos szolgálat után fejezte be rendőri pályafutását. A rendőrfőkapitányi feladatok ellátásával Magyarország belügyminisztere 2022. június 1-jével dr. Tánczi Tibor r. ezredest, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest bízta meg.

Utca viselheti majd Törőcsik Mari nevét

Nem egy már meglevő közterületet neveznek át, hanem egy új utcával bővül a község.