A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 18-án 5 óra és 2022. október 19-én 5 óra közötti időben egy, súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. A rendőrség munkatársai hat, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a vasvári rendőrök kedden, Alsóújlakon, a Petőfi Sándor utcában. Egy helyi férfi személyautóval közlekedett a Kossuth Lajos utcában a Petőfi Sándor utca irányába. Haladása során behajtott az útkereszteződésbe és összeütközött egy ott közlekedő kerékpárossal. A biciklis az ütközés következtében az úttestre esett és súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A rendőrök a délutáni órákban, Vépen, a Dózsa utcában igazoltattak egy férfit. Az intézkedés során megállapították, hogy a helyi férfival szemben a Szombathelyi Járásbíróság bocsátott ki elfogatóparancsot. A rendőrök a 47 éves férfit elfogták, őrizetbe vették és a Főkapitányság fogdájába szállították.