Két férfi engedély nélkül vezette autóját Vas megyében, míg Szombathelyen egy ittas sofőr okozott anyagi kárral végződött balesetet. A rendőrök az elmúlt 24 órában hat balesetnél is helyszíneltek a Vas megyei rendőr.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 2-án 5 óra és 2022. október 3-án 5 óra közötti időben egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink öt, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Egy pusztacsaládi lakos személyautóval közlekedett autójával a 8618-as számú úton Iván irányából, amikor haladása során az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a 84-es számú főút kereszteződésébe, ahol összeütközött egy, ott közlekedő gépkocsival. A balesetben a pusztacsaládi sofőr könnyebben megsérült. Az eset körülményeit a Sárvári Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A romló látási viszonyok komoly veszélyforrásnak számítanak, ezért különösen fontos a láthatóság és a járművek kivilágítása.

Ne feledjék, az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a közlekedés résztvevői tehetnek a legtöbbet azzal, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekednek!

A celldömölki rendőrök a 84-es számú főúton egy 29 éves sofőrt igazoltattak, míg Nagysimonyi belterületén egy járműszerelvény vezetőjét. Az intézkedések során megállapították, hogy egyik sofőr sem rendelkezik vezetői engedéllyel. Velük szemben engedély nélküli vezetés miatt indult szabálysértési eljárás a Celldömölki Rendőrkapitányságon.

Az egyenruhások egy anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél helyszíneltek Szombathelyen, a Kossuth Lajos utcában. A balesetet a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. Vele szemen – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A Vas megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.