SZOMBATHELY – Idén tizenkét alkalommal ajánlotta a szombathelyi iparterületet a befektetőknek a Nemzeti Befektetési Ügynökség, miközben a hivataltól vagy késve, vagy egyáltalán nem kaptak választ. Illés Károly tartott sajtótájékoztatót az északi iparterületnél kedden.

A mostani önkormányzati ciklusban nem érkezett új beruházó az északi iparterületre. A Schaeffler-beruházás még az előző városvezetés fejlesztést előkészítő munkájának eredménye, így a terület átsorolása magánterületből az Puskás Tivadar polgármestersége alatt történt – mondja Illés Károly ( FIDESZ-KDNP) , aki 2014-19 közt városfejlesztésért felelős alpolgármester volt.

Illés Károly

A Nemzeti Befektetési Ügynökségtől származó információkból kiderül, hogy az év első tíz hónapjában tizenkétszer ajánlották ki a szombathelyi helyszínt a befektetőknek. A Befektető Ügynökség felé az adatszolgáltatás a mostani városvezetésnek nagyon nehezen ment, vagy egyáltalán nem adott ki adatot, vagy nagyon késve adták azokat ki. Illés képviselő szeretné felhívni a városvezetés figyelmét,hogy fontos a szoros együttműködés az önkormányzat és a Befektetési Ügynökség közt. Felszólítja a városvezetést,hogy vegyék komolyan ezeket a megkereséseket, és ha komolyan veszik őket,akkor remélhetőleg megjelennek a területen a magas hozzáadott értékű fejlesztő cégek.

Ennek elsődleges feltétele,hogy a városvezetés az északi iparterület villamosenergia-ellátását fejlessze. Az utak építése Illés Károly szerint ráér majd akkor is mikor itt lesznek a cégek, de megfelelő villamosenergia nélkül nem fognak ide jönni. Kéri a városvezetést,hogy tárgyaljon az e-onnal a villamosenergia bővítéséről. Ehhez szükséges a vépi trafóállomás bővítése, és korszerűsítése is, de ezeket haladéktalanul el kell kezdeni, mert ez Szombathely jövőjét és hosszútávú fejlődését jelenti a városnak.