Zajlanak a munkálatok a kaszagyárnál

SZENTGOTTHÁRD – Még június közepén írták alá a Szentgotthárd Város Önkormányzata és a Zala-Müllex Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. között létrejött, a kaszagyár területén bontási és egyéb, hozzá kapcsolódó munkák elvégzéséről szóló szerződést, a hónap végén pedig megtörtént a munkaterület átadása és megindult a volt kaszagyári terület rekultivácójának első üteme.

A hathektáros terület rendbetételére – így az 500 köbméteres pakuratartályok elbontására, valamint a 400 tonna veszélyes hulladék és az 1400 tonna egyéb hulladék elszállítására, illetve ártalmatlanításra való elhelyezésére – négy hónap áll a munkálatokat elvégző Zala-Müllex Kft. rendelkezésére. A kármentesítést az iparvágány és a főbejárat közötti épületekkel kezdték meg, a fém, illetve fa hulladékokat a területen deponálják. Ezek elszállítása folyamatos, a veszélyes hulladékokat pedig először anyagcsoportok szerint rendszerezik, majd ezt követően szállítják el.

További információ:

Dr. Dobos Adrienn
Tel: +36-94-553-074
E-mail: palyazat@szentgotthard.hu

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like

Fákat döntött, Tetőt szaggatott a vihar a megyében

Károkat okozott a vihar a megyében

Nyugdíjba vonult a kapitány

Dr. Tiborcz János r. vezérőrnagy negyvenkét év hivatásos szolgálat után fejezte be rendőri pályafutását. A rendőrfőkapitányi feladatok ellátásával Magyarország belügyminisztere 2022. június 1-jével dr. Tánczi Tibor r. ezredest, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettest bízta meg.

Utca viselheti majd Törőcsik Mari nevét

Nem egy már meglevő közterületet neveznek át, hanem egy új utcával bővül a község.